Services
Odborne spôsobilá osoba
Zabezpečujeme zmluvne Odborne spôsobilú osobu v oblasti potravinárstva v zmysle zákona 30/2015 z 3.februára 2015 pre prevádzkovateľa, ktorý balí potraviny v súvislosti ich výrobou, manipuláciou s nimi alebo ich umiestnením na trh. Povinnosť založiť pracovnoprávny vzťah alebo iný právny vzťah s osobou, ktorá je odborne spôsobilá v oblasti potravinárstva máte do 1.apríla 2016
Označovanie potravín
Poradíme, ako označiť potraviny v zmysle zákona 243/2015 z 6. Októbra 2015 o požiadavkách na označovanie potravín
Akreditácia skúšobných laboratórií
- Odborná pomoc pri akreditácii skúšobných laboratórií
- Vypracujeme príručku kvality a riadenú dokumentáciu
ISO 9001:2015, ISO 22000, HACCP v potravinárstve
Vypracujeme dokumentáciu pre:
- ISO 9001:2015
- ISO 22000
- správnu výrobnú prax
(GMP – Good Manufacture Practice) - správnu hygienickú prax
(GHP – Good Hygiene Practice)
Dokumentácia zahŕňa:
- Hygienický režim
- Sanitačný poriadok
- Zásady analýzy nebezpečenstva
a kritických kontrolných bodov
Laboratorné skúšanie poľnohospodárskych výrobkov
V našom skúšobnom laboratóriu stanovujeme ukazovatele kvality v zmysle STN EN ISO noriem vo vzorkách:
- PŠENICE POTRAVINÁRSKEJ
- JAČMEŇA SLADOVNÍCKEHO, POTRAVINÁRSKEHO
- PŠENICE TVRDEJ DURUM
- KUKURICE POTRAVINÁRSKEJ, KŔMNEJ
- REPKY OLEJNEJ
- SLNEČNICE
- MÚKY PŠENIČNEJ, RAŽNEJ
- SÓJOVÝCH BôB
- SÓJOVÝCH EXTRAHOVANÝCH ŠROTOV
Skúšky jednotlivo
- Senzorické skúšky (vôňa, pach, vzhľad)
- Zistenie prítomnosti a identifikácia semien burín
- Zistenie prítomnosti a identifikácia skladištných škodcov
- Stanovenie vlhkosti vzorky
- Sitové triedenie obilnín,strukovín a olejnín
- Stanovenie prímesí
- Stanovenie nečistôt
- Stanovenie klíčivosti
- Stanovenie objemovej hmotnosti
- Stanovenie mokrého lepku
- Stanovenie sedimentačného indexu, skúška podľa Zelenyho
- Stanovenie čísla poklesu
- Stanovenie sklovitosti tvrdej pšenice
- Stanovenie dusíkatých látok -proteínov
- Stanovenie tuku
- Stanovenie popola
- Stanovenie mykotoxínov
- Deoxynivalenol -DON
- Zearalenon - ZON
- Fumonisíny (suma B1 ,B2) – FUM
- Ochratoxín A
- Aflatoxíny (suma B1,B2,G1,G2)
Vedúca prevádzkového laboratória: Ing. Eva Nagyová
Servis laboratórnych zariadení a priemyselných váh
Zabezpečujeme servis laboratórnych zariadení a priemyselných váh
Školenie laboratórnych pracovníkov a skladníkov
Organizujeme odborné semináre
Zabezpečujeme odborné školenia na laboratórnu prax
Zaškolíme na jednotlivé stanovenia